ارگ رایِن یکی از بزرگترین بناهای خشتی جهان است. این بنای تاریخی بزرگ با مساحتی بیش از بیست و دو هزار مترمربع، دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ بم است؛ که هرساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.
ارگ راین در جنوب غربی شهر کنونی راین در استان کرمان ایران قرار دارد. این بنای خشتی تا حدودی به ارگ تاریخی بم شبیه است و بر بالای تپهای قرار دارد.
ارگ راین بعد از ارگ بم بزرگترین بنای خشتی جهان است که بر بلندای تپه ای در دامنه های کوه هزار در کرمان قرار گرفته است. ارگ راین در زمان های بسیار دور که گفته می شود احتمالا ساسانیان باشد در مسیر تجارت بازرگانان قرار داشته و یکی از مراکز داد و ستد کالا و بافت پارچه های ارزشمند بوده است. گفتنی است در کنار این داد و ستد این ارگ یکی از مراکز ساخت شمشیر و چاقو و سپس تفنگ هم بوده که هنوز چاقو سازی یکی از صنایع آن محسوب می شود. این ارگ تاریخی یکی از دژهای فرمانروایی میرزا حسین خان(راینی) بوده که در زمان نادر شاه افشار و پسر او محمد علی خان حاکم این شهر بوده اند. این ارگ پس از سرنگونی زندیه به دست آغا محمد خان قاجار، به دست یکی از نوادگان میرزا حسین خان نامی به میرحسینی افتاد که هنوز گروهی از انان در این شهر و شهر کرمان زندگی می کنند. محبوبیت این پدر و پسر در بین مردم تاجایی بود که امروزه بسیاری از محلی ها و حتی منابع این ارگ را به نام ارگ میرزا حسین خان می دانند. اگر کرمان را به عنوان مقصدی برای سفر خود انتخاب کردید پیشنهاد می کنیم راین را در برنامه سفر کرمان خود جای دهید و از این بنای باشکوه و پرعظمت دیدن کنید.